USA

 
 
 
Vill så super mycket flytta till USA, det verkar så kul osv där, kolla bara på bilderna i USA (ovan) som dem gör på halloween, och (nedan) vad jag gillar New York, och allt annat i USA, det är så stort, men jag gillar ändå nästan allt, jag gillar verkligen språket engelska också!!!!
 
 
 
 
ÄLSKAR USA!!!
 
//MIkaela

Ska ni göra något idag?

Ska ni göra något idag?
 
//Mikaela

HALLOWEEN!!!

 
 
Lite roliga recept och tips om du vill ha Halloweenkalas/middag:
 
  • Färga tillexempel mjölken, drycken, potatismoset, pannkakorna, pastan m.m
  • Maränger till spöken, kanske kan du färga dem i någon äcklig färg som röd eller grön...
  • Skapa en stor han av köttfärs istället för köttbullar.
  • Recept:
    Ta en plasthanske eller en gammal jobbarvante, fyll den med någon färgad saft eller vatten, läggd den i frysen en dag, ta fram den 5 min innan den ska serveras (då har den värmts lite så då kan du på av vanten/hansken) ta ut ishanden, lägg den i en skål med bål! HIHIHI
  • Färga pasta i någon läskig färg 

 

 

Det var det flesta tips och recept :D

//Mikaela, hon som älskar att laga mat och baka!

 

Happy...

...halloween...
 
 
Vad ska ni göra idag, det är ju halloween, någon annan än jag som undrar vad som egentligen gör att halloween är så coolt och populärt? men jag googlade på vad halloween var och fick fram detta:
 

En av de fyra årstidshögtiderna hos kelterna på de brittiska öarna var Samhain. Samhain firades när skördesäsongen var slut och vinterhalvåret började 31 oktober. Tron hos kelterna var att osynliga krafter var i rörelse och att de dödas själar kunde återvända till jorden under natten till Halloween.

Liksom under andra nätter då magiska krafter var i rörelse (exempelvis påskafton eller valborgsmässoafton[3]) uppmanades alla människor av druiderna att på kvällen 31 oktober släcka sina hushållseldar. Druiderna tände sedan stora bål varifrån varje hushåll kunde hämta glöd att tända hushållselden med.

Ytterligare en tradition kopplade till Samhain var att de som gick runt ute hade med sig ljusförsedda rovor med utskurna ansikten, s.k. Jack-o'-lantern. Traditionen säger att lyktorna representerade smeden Jack, som varit för ond för att komma in i himlen men lurat djävulen så att han inte kunde komma till helvetet heller. Istället fick han irra runt på jorden och för att finna vägen hällde han glödande kol i rovorna han ätit.[4]

Under 400-talet började Irland och Skottland kristnas och många av de gamla keltiska traditionerna förändrades. I linje med påbudet från påve Gregorius I valde kristna missionärer att använda sig av de förkristna traditionerna istället för att utplåna dem. Därför valde påve Gregorius III att under 700-talet flytta Alla helgons dag från maj till 1 november. Således blev 31 oktober allhelgonaafton.[5] Dock lyckades man inte ersätta firandet av Samhain med den nya Alla helgons dag.

År 998 försökte kyrkan på nytt att utrota festligheterna. Nu genom införandet av Alla helgons dag den 2 november.[6] Tanken var att Alla helgons dag skulle bli en dag då människor mindes sina döda släktingar.

Även om kyrkan aldrig kunde utplåna det folkliga firandet förblev det inte opåverkat. Det folkliga Halloweenfirandet blandades med kristna traditioner och det var som en blandning mellan kristet och folkligt som firandet kom till USA under 1800-talet.

 

Alla kanske inte orkade att läsa men Halloween kommer alltså från USA, Samhaim firadesnär skördesäsongen var inne 31 oktober. Man firade för att man trodde att spöken och andra kanske skulle komma till jorde annars.

Läs annars ochså den understrukna tjocka texten för att få det viktigaste.
Hiss eller diss om halloween?
 
 
Källa: www.wikipedia.se
 
//Mikaela

mm..

There are so many people out there who will tell you that you can’t. What you’ve got to do is turn around and say, Watch Me

 

//Mikaela


fattar inte!!!

Fattar inte att det kan snöa innan halloween!!!

Snö

Wow... Det känns konstigt att det snöade igår kväll. Jag är på väg till skolan nu.


Tyvärr...

.. Så blir det inte så mycket bloggning, för hr ganska mycket läxor så ni får verkligen förstå det, snälla?...
 Men jag hoppas att Sabina bloggar lite mer, hon kanske kan lägga upp lite bilder från fördelsedagen?
 
//Mikaela

Här vill man ju bada!

Här skulle jag vilja bada, skulle du?
 
 
//Mikaela

mmm...

Hatar vissa, gillar andra, men så är livet och ni vet vilka  ni är...
 
//Mikaela

hihihhihihihihi

 
//Mikaela

Täby

Är nu på väg till Täby C för att köpa present till Alice, hon fyller år. Är i bilen just i detta tillfälle! Ses sen! Sabina


today

 
 
//Mikaela

Livet har ingen återvändo

 
//Mikaela

Tomorrow

 
//Mikaela

Födelsedag!

Hej alla bloggläsare, Sabina här! Som ni så på förr förra inlägget har jag fått en iPhone 4S! Jag är väldigt glad! :D Jag kan inte använda den än tyvärr för att vi måste klippa mitt sim-kort.
Jag har också fått detta halsband:

Snart ska jag öppna alla mina andra presenter! Om jag får en kamera kommer jag att ge er supergoda bilder på efterrätten. Ni får se då vad det 'serveras' hemma hos mig. Om jag inte får en kamera ska jag ända ger er bilder med iPaden!

Här är en höstbild som jag fotade idag!

SABINA!

 


så sant

läste på en annan blogg detta:  
 
 
 
Om det hjälpte henne något. Men jag skrev också om hästarna. Om kraften de gett mig. Hur de fått mig att både koppla av och ladda om. Hur viktigt det har känts att plötsligt fått lov att släppa funderingarna för att rykta, mocka och rida en liten stund. Att få lyssna på dem. Hålla om dem. Att få prata med dem. För jag tror att de förstår.

 
//Mikaela
 
 
 

Första presenten!

Jag fyller år idag. Det här är min första present jag fick! :D


Hände för några dagar sedan

 
//Mikaela

.


Jepp


Köp, blunda, ät och du tror att du håller i en bulle!

Köp, blunda, ät och du tror att du håller i en bulle!
 
 
Bara på tillfälligt besök i butiken över hästen, ETT STARKT TIPS ATT KÖPA!!!
 
//Mikaela

Födelsedagar

Idag fyller ju Mickan år, vilket hon skrev i förra inlägget. Om fem dagar fyller jag år också. Alltså den 17:de okt. Det är ganska roligt att vi fyller så nära varandra, men tråkigt att hon retar mig för att hon är äldre. (Det hände egentligen bara en gång)
Det är skönt att fylla år i oktober eftersom det är på hösten alla de nya sakerna kommer och så är det bara två månader kvar till julafton! Yay! :D 
Nu bjuder jag på en ganska ny låt som heter Don't you worry Child av SHM (Swedish house maffia) Asbra!
 
 
Sabina

MIN FÖDELSEDAG!!!!

Idag blir det min 12 ödelseda, kan inte fatta att det bara var ca 240 månader sen jag föddes, ja var en sådandär skrikande lite prick...
 
Jag kammer därför inte blogga så mycket idag men imorgon lägger jag upp bilder på NÅGAR saker som jag har fått.
 
//Mikaela
 
...Men att man ändå får gå i skolan p sin födelsedag, få läxor som om iget hade hänt, jag kansk kan studera till kung så att jag bestämmer att ingen ska behöva gå i skolan på sin födelsedag...eller vad tycker du...

Tecka

 
 
 
Kan du se att några av dem här bilderna är rtade, om du går in på http://tecknahastar.blogspot.se/ så får du fram flerbilder på inte bara hästar som är verkligt tecknade.
 
//Mikaela

Kan du se att denna häst är tecknad?

 
Det kan inte jag.
 
//Mikaela

B-språk och andra dagen i veckan.

Idag har jag och Sabina B-språk, kul, sen ska vi också ha svenskaläxa, kul kul... nja...
 
Har inte så mycket att säga, vad ska ni göra idag?
 
//Mikaela

Måndag = Nya möjligheter

//Mikaela

veckans inskickade bild är:

http://bilder.alltinggratis.se/landskap/alle-i-host-1666.html
 som blev inskickad av "Anonym" Tack så mycket, du hade ingen blogg men ni andra kan komentera och länka er blogg och en bra bild så kanske DIN bli veckans inskickade bild...
 
 
//Mikaela

skulle du våga?

Kunde inte kopiera bilden så ni får klicka på länken och se om ni verkligen skulle våga gå här...
 
http://bilder.alltinggratis.se/arkitektur/modern-arkitektur-1165.html 
 
//Mikaela

Fredag, eller...

Det känndes som Måndag igår, men det är verkligen fredag, jag har kollat upp det i kalendern. Nu är det äntligen en härlig helg igen... Vad ska du göra i helgen?
 
//Mikaela

Ridning!

Idag är det ridning, vi ska hoppa och jag tror att jag ska få plopp!
 Alltså om ni undrar så är det inte choklade plopp som många tänker på
 
Utan det är en häst på min ridskola, vi döper alla nya hästar till godisar, läsker, glasser eller annt gott, vi har blandannat Tip Top, Fanta, Plopp, Aladin, Trockadero, Pepsi, Maestro, Caramelle, Nougat, Oregano, Toffie, Brownie, Kummin, Käck, Twist, och många mer. Men Plopp är en D-ponny som är brun med en sjuten sjärnai pannan.
 
//Mikaela
 
 
 

Komentera och säg!

 
Visst är denna bild sjukt fin!!!!!
 
//Mikaela

åhhh, vad jag vill ha!

//Mikaela

12 dagar kvar!

Idag är det 12 dagar kvar tills jag fyller år!!!
 Pirrigt men så ska det vara. Komme nästan att bli lite ledsen när jag har fyllt år, då är det ju hett helt år kvar tills jag blir 13...

Hej! Vi är tre tjejer som har en blogg tillsammans, vi hoppas att ni kikar in väldigt ofta, kommenterar och att ni tipsar bloggen till andra! Tack ^^ P.S Vi är fullt medvetna att kommentarsidan är konstig, men, det funkar ju ändå att kommentera! ;) Från Mikaela, Alice och Sabina! :D